1 oktober 2022

4 gratis tips – Uw hond veilig in de tuin.

Uw hond waakt over u, maar u waakt ook over het welzijn van uw hond. Daarom hier vier tips om over na te denken voor een veilig hekwerk voor uw hond!

1. Het juiste hekwerk
Een goed begin is het halve werk. Kies allereerst het juiste type hekwerk voor de hond. Vaak is ons enkelstaafshekwerk een goede oplossing. Stevig, maar niet te duur. Ook de hoogte is belangrijk. Bij ons is deze op verschillende afmetingen aan te vragen!

2. De goede draairichting van de poort
Zorg er altijd voor dat het hekwerk naar binnen opendraait. Zo zorg je ervoor dat de hond niet direct naar buiten kan, en bij springende honden heb je op deze manier een buffer, waarbij de hond niet direct tegen je aanspringt.

3. Ronde, aluminium deurknoppen
Aluminium deurknoppen zorgen ervoor dat uw hond de hendel niet stuk kan kauwen. En omdat wij ook weten dat honden slimme huisdieren zijn, is een ronde deurknop aan te raden. Zo krijgt uw huisdeur de poort namelijk niet open.

4. Juiste plaatsing

Soms denkt uw hond; als ik niet over het hek heen kan, dan er maar onderdoor. Daarom is de juiste plaatsing belangrijk. Als u op tegels plaatst, kunt u het hekwerk zo aansluitend mogelijk op de tegels maken. Wordt het hekwerk in de grond geplaatst? Graaf het dan een aantal centimeter in.

Meer nieuws:

30 mei 2022

Lesta hekwerkleverancier van Celblok H.