Gebruikt Hekwerk

Gebruikt hekwerk heeft voor u als verwijderaar niet meer dan de waarde van oud ijzer. Het kost geld om het te verwijderen en de opbrengst is minimaal. Lesta Hekwerk heeft zich toegelegd op het hergebruiken van goede maar overbodige hekken. Een win – win situatie voor de sloper, de nieuwe eigenaar en het milieu. Dus bent u in het bezit van gebruikt hekwerk, stuur ons dan per mail foto’s van het hekwerk met de afmetingen en de aantallen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Hekwerk verkopen Hekwerk Opties

In een aantal gevallen is het voor ons mogelijk om uw gebruikte poort en hek een tweede leven te geven. Voor volkstuinen, achtertuinen of een plaats waar visuele aspecten minder gelden zijn deze materialen prima bruikbaar. Met name poorten en spijlenvakken zijn vaak nog prima te gebruiken. Bij gaashekwerk verschilt het per situatie, omdat dit op spanning gebracht is bij het monteren en daardoor minder snel herbruikbaar is.

Vooraf aan het plaatsen van nieuw hekwerk werpen wij ook graag een blik op het reeds bestaande hekwerk. De uitkomst kan voor u verrassend goed uitvallen. Maar ook als het nieuwe hekwerk door een collega geleverd wordt, komen wij graag bij u langs voor de inkoop van het bestaande hekwerk.

Bij sloop van panden, scholen en woningbouw complexen komt veelal hekwerk vrij. Het combineren van het verwijderen van hekwerken en het plaatsen van ons tijdelijk hekwerk gaat prima samen. De kracht ligt dan in het combineren van de werkzaamheden en een permanent afgesloten terrein.

Wij willen u er wel op attenderen dat er een hoge doorloopsnelheid in het gebruikte hekwerk zit. Dit, naast het wisselende aanbod, maakt dat wij u niet kunnen garanderen welk hekwerk wij wanneer in de verkoop hebben. Hiervoor kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen om te informeren.

Voor vragen over het (aanbod van) gebruikt hekwerk kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten.

Dubbelstaafmat hekwerk

Het dubbelstaafmat hekwerk leent zich prima voor hergebruik. De zware matten hebben een zeer lange levensduur. Dit komt in de eerste plaats door de wijze van verduurzamen. De staafmatten werden in het verleden altijd volbad verzinkt. De zinklaag hecht zich daardoor erg goed en is ook dikker. De conservering is dus optimaal.

Het dé en her monteren gaat zonder al teveel moeite. de bevestigingsmaterialen zijn verzinkt of van RVS. Hierdoor zijn deze makkelijk te hergebruiken. Een nadeel van RVS bouten en moeren is wel dat ze zich vast vreten. Hierdoor kan het soms noodzakelijk zijn om ze los te slijpen. In de regel leveren wij bij opnieuw geplaatst hekwerk ook nieuwe bevestigingsmiddelen (bouten moeren en ringen). De beugels zijn in de meeste gevallen te hergebruiken. Dit komt omdat deze dezelfde behandeling hebben gehad als het hekwerk.

De palen zijn altijd te her gebruiken. Als ze recht zijn kan er verder niet veel mee mis zijn.

Enkeldraad hekwerk

Het enkeldraad hekwerk is nog vrij kort op de markt. Hierdoor is de beschikbaarheid zeer beperkt. In grote lijnen gaat het gelijke verhaal op voor gebruikte enkelstaafshekwerk als voor gebruikte dubbelstaafshekwerken.

Spijlenhekwerken

Dit is hét hekwerk dat een tweede leven verdient. De zware spijlen constructie en het zware verzinkwerk maken het tot een zeer duurzaam hekwerk.

De spijlenvakken kunnen op verschillende manieren aan de paal gemonteerd zijn.

De meest gebruikte manier van verbinden is de penverbinding. De pennen gaan door de vakken heen naar het andere vak. Hierdoor is een verbinding gemaakt die het alleen door middel van doorslijpen mogelijk maakt om het te demonteren. Bij herplaatsing van het spijlenhekwerk moeten deze dan ook nieuw geleverd worden.

Bij de standaard beugelverbinding is demonteren heel goed mogelijk.

De palen zijn in de regel voorzien van betonnen poeren. Deze worden niet opnieuw gebruikt. Het gewicht en de verwerking kost meer dan het vervangen voor nieuwe palen zonder poer.

Gaashekwerken

De gaashekwerken die in het verleden geplaatst zijn, en na een tiental jaren gedemonteerd worden hebben wel wat te lijden gehad. De beplanting die er in gegroeid is en dieren die er tegen aan gestaan hebben, hebben er voor gezorgd dat de rek uit het gaas en de spandraad is. Als wij gaas hekwerken hergebruiken wordt alleen het frame opnieuw gebruikt. Doordat uit de andere onderdelen de rek uit is, is het niet meer mogelijk om het goed op te spannen.

Bij de koop van “gebruikt gaashekwerk” koopt u dus gebruikte buizen, verbindingsstukken en de koppen op de palen.

Nieuw leveren we het gaas, spandraad, puntdraad en binddraad. Eigenlijk is de term gebruikt gaashekwerk maar heel beperkt waar.

Gebruikt sierhekwerk

Ook sierhekwerken kunnen hergebruikt worden. De vaak kwalitatief hoogwaardige materialen worden vervangen omdat de smaak veranderd of een andere bewoner komt. De gebruikte sierhekwerken voldoen nog prima. Wij nemen deze hekwerken vaak in en kunnen tegen een scherpe prijs de producten aanbieden. Bel altijd even of de aangeboden producten er nog zijn

Download ons GRATIS Inspiratie Magazine

Voor meer ideeën en inspiratie voor uw hekwerk.

Download magazine

Daarom kiest u voor Lesta Hekwerk:

Een écht
familiebedrijf
Persoonlijke aandacht
& advies op maat
Direct afhalen
en snelle levering
Altijd een
eerlijke prijs
Eigen monteurs en
24-uurs reparatiedienst