Tuinhekwerk | Een degelijk hek rondom uw tuin

Dubbelstaafs hekwerk met bloemen en plantenAlle tuinen worden omzoomd door hagen, muren en ook hekwerken. In de gevallen dat er voor veiligheid gekozen wordt is een hekwerk een goede optie. Er kan dan gekozen worden voor nieuw hekwerk  of gebruikt hekwerk.

Er zijn een aantal mogelijkheden om een hekwerk te construeren.

  1. Gaaspanelen
  2. Dubbelstaafmat panelen
  3. Spijlenhekwerk

1. Gaashekwerk om de tuin

Het meest elementaire hekwerk toepassing. Al jaren één van de meest verkochte hekwerken in Nederland. Het heeft hoogten vanaf 50 cm en gaat dan naar de hoogste standaard gaashoogte van 200 cm. De standaard kleuren zijn verzinkt ( grijs), zwart ( ral kleur 9005 )  en groen ( ral kleur 6009) en antraciet (ral kleur 7016). Boven op de hekwerkpalen kunnen puntdraadkoppen geplaatst worden met 2 of 3 prikkeldraden. Uiteraard is dit prikkeldraad in de zelfde kleur als het gaas.

Hekwerkpalen

De hekwerk palen met diameter van 6 cm gaan minimaal 70 cm in de grond. De bovenbuis heeft een diameter van ruim 4 cm en is in de zelfde kleur als de hekwerkpalen. Als tweedehands gebruikt gaashekwerk is deze variant ook regelmatig te koop. De hekwerkpalen, bovenbuis en de hekwerk koppen op de hekwerkpalen worden dan opnieuw gebruikt. Het gaas, spandraden en puntdraad worden nieuwe geleverd. Het is geen gratis hekwerk maar is wel zeer voordelig.

Enkelstaafs tuinhekwerk

Het enkelstaafs 3d hekwerk is het midden tussen gaashekwerk en het dikkere dubbelstaafshekwerk. Het is een strakke verschijning met het karakteristieke knikje. Deze knik geeft de lengte stabiliteit en voorkomt het in de lengte door buigen. Dit  enkelstaafs 3d hekwerk, ook wel 3d staafs hekwerk  genoemd, is een sterk hekwerk voor de particuliere tuinen. De klimplanten kunnen er prima tegenop groeien en aan vastgeknoopt worden.

Ons gaashekwerk is duurzaam

Dit hekwerk gaat aanzienlijk langer mee dan een gewone houten schutting. Dit kan wel oplopen tot een dubbele levensduur dan in verhouding met een houten schutting. Dit komt door de dubbele bescherming van zink en een coat laag. Samen met bijpassend lamellenband vormt het een dichte schutting. Strak, dicht en een duurzaam.

Kunt u de montage zelf doen?

De maas van het enkelstaafs 3d hekwerk is 5cm bij 20cm. De hoogte van de matten zijn van 80 cm tot aan 193 cm. De hart op hart maat van de hekwerkpalen is 256 cm. De hekwerk montage gaat zeer eenvoudig. Na het stellen van de palen is  het ophangen van de matten simpel met de bijgeleverde hekwerk beugels en RVS bouten en moeren. De hekwerk afdekdop is van zwart kunststof. De palen met diameter van 6 cm gaan minimaal 70 cm in de grond. Alles is in dezelfde kleur.

Dubbelstaafmat met tuinbeplanting2. Dubbelstaafmat tuinhekwerk

Het zwaardere tuinhek dat naast een mooie verschijning ook zeer solide is. Het bied naast een goede afscherming ook een goede beveiliging. Het is niet het type hek waar je bijna niet doorheen komt. Het is een strakke verschijning. De uitvoering is in 2 soorten. Met zware 8 / 6 / 8 mm staven en het lichtere 6 / 5 / 6 millimeter hekwerk. De dubbele horizontale staven zorgen voor de langs stabiliteit.

De hekwerkpalen

De hekwerkpalen palen zijn gelijk aan de palen van het bovenstaande 3d hekwerk. Ook de gebruikte beugels en poortdoppen zijn gelijk. De  hekwerk montage van de hekwerken is  ook eenvoudig. Wij leveren u de juiste hart op hart maat met een duidelijke beschrijving.

Woningbouw projecten.

Het dubbelstaafs hekwerk is een hekwerk dat veel gebruikt wordt in woningbouw projecten. Dit project hekwerk is zo solide dat het staat voor jarenlang hekwerk plezier. Als mensen een nieuwe woning zoeken in een woningbouwproject, worden deze hekwerken al vaak aangeboden tijdens de bouw. De bouwer van het woningbouw project moet een erfafscheiding plaatsen en is dit dubbelstaafmathekwerk een mooie oplossing. Wij kunnen aanvullende delen voor u leveren.

Klimplantenhek

Het hekwerk wordt ook gebruikt als klimplantenhek. Het stabiele dubbelstaafmat hekwerk geeft de klimplanten de mogelijkheid om zich goed vast te zetten. Ook het gewicht van de klimplanten is voor dit hekwerk geen enkel probleem.

Poorten

De bijpassende dubbelstaafmat poorten zijn voorzien van degelijke sloten. De dag en nachtschoot zorgt voor een goede afsluiting van uw dubbelstaafmat poorten en daarmee uw terrein. De poorten hebben een breedte variërend van 100 tot 1000 centimeter.

Kunt u de Hekwerk montage zelf doen?

De maas van het dubbelstaafs hekwerk is 5cm bij 20cm. De hoogte van de matten zijn van 80 cm tot aan 240 cm. De hart op hart maat van de hekwerkpalen is 256 cm. De hekwerk montage gaat zeer eenvoudig. Na het stellen van de palen is  het ophangen van de matten simpel met de bijgeleverde hekwerk beugels en RVS bouten en moeren. De hekwerk afdekdop is van zwart kunststof. De palen met diameter van 6 cm gaan minimaal 70 cm in de grond. Alles is in dezelfde kleur.

Welke kleur kiest u?

De mogelijkheden in kleuren van de dubbelstaafmat hekwerken zijn groot. De standaard kleuren zijn groen ( ral kleur6009), zwart ( Ral kleur 9005) en tegenwoordig ook antraciet / grijs ( Ral kleur 7016). Ook de poorten zijn in bijpassende kleuren te krijgen.

Andere ral kleuren zijn altijd op bestelling te verkrijgen. Er  moet dan wel rekening mee gehouden worden dat de hekwerken in een speciale ral kleur per heel pak ( ca 60 meter) gaan. Ook de poorten worden dan in bijpassende ral kleur

3. Spijlenhekwerken

De spijlen hekwerken in de tuin zijn een echte sieraad. De kleur, de hoogte en de vorm zijn vrij toepasbaar. De standaard spijlenhekwerken hebben een vlakke bovenligger of hebben doorgestoken spijlen.

In het eerste geval hebben we het over de standaard spijlenhekwerken. Deze hebben een rechte bovenligger en vanaf een hoogte van 150 cm. en puntenkam. Hierdoor is het overklimmen lastiger. Spijlenvakken met een doorgestoken spijl zijn sierlijker maar geven dezelfde beveiliging als de standaard vakken.

De Palen en verbinding

De bijgeleverde palen zijn van koker 60 en gan ca 70 cm in de ongeroerde grond. Doordat er niet voorgeboord wordt staan de palen muurvast. Aanvullend kunnen de palen aangestort worden. De verbinding tussen de paal en de vakken is met een blinde verbinding. Dit is een pin die door de paal naar het andere vak gaat. Hierdoor is het niet mogelijk om de vakken er tussenuit te bouten. Alleen met een slijptol is het mogelijk om een vak ertussen uit te krijgen.

 

Kunt u de hekwerkmontage zelf doen?

De hart op hart maat van de hekwerkpalen is ca 236 cm. De hekwerk montage gaat zeer eenvoudig. Na het stellen van de palen is  het ophangen van de matten simpel met de bijgeleverde RVS pennen en de kunststof proppen in de vakken. De hekwerk afdekdop is van zwart kunststof. De palen met diameter van koker 6 cm gaan minimaal 70 cm in de grond. Alles is in dezelfde kleur als de spijlenvakken.

Welke kleur kiest u?

De mogelijkheden in kleuren van een spijlenhekwerk zijn tevens groot. De standaard kleuren zijn groen ( ral kleur6009), zwart ( Ral kleur 9005) en tegenwoordig ook antraciet / grijs ( Ral kleur 7016). Ook de poorten zijn in bijpassende kleuren te krijgen.

Andere ral kleuren zijn altijd op bestelling te verkrijgen. Er  moet dan wel rekening mee gehouden worden dat de hekwerken in een speciale ral kleur per heel pak ( ca 60 meter) gaan. Ook de poorten worden dan in bijpassende ral kleur

Uw gegevens worden beveiligd verstuurd
Binnen 24 uur

Vraag gratis uw hekwerk offerte aan.

Op werkdagen ontvangt u binnen 24 uur antwoord.

1. Beschrijf uw wensenAardeKlinkersBetonAnders namelijk:


Poort voor voetgangersPoort voor auto'sPoort voor auto's en poort voor voetgangers

Enkele draaipoortDubbele draaipoortEnkele schuifpoortDubbele schuifpoortWeet ik niet

ElektrischHandmatigWeet ik niet

2. Contactgegevens

ParticulierZakelijk


3. Plattegrond (optioneel)

Indien mogelijk vragen wij u om een situatieschets mee te sturen zodat wij een zo specifiek mogelijk offerte kunnen toesturen.Download format situatieschets of Bekijk een voorbeeld