Een kippenren of konijnenren maken | Kleinvee veilig in de tuin

Kippenren met kippen en een kippenhok gemaakt van aluminium hekwerkOns kleinvee als kippen en konijnen kunnen prima in de tuin. Met het gaashekwerk van Lesta maakt u voor elk dier de juiste afrastering. De bijpassende poorten en eventueel een overkapping zorgen voor een zorgeloos bestaan voor de kippen en konijnen.

Waarom een hekwerk voor onze kippen en konijnen?

De kippen en konijnen zorgen voor schade in de tuin als ze los lopen. Ze eten aan de planten, graven gaten en vervuilen het terras. Ook wil je de beesten graag in de tuin houden. Kortom de huisdieren lekker bij huis en genieten van hun aanwezigheid.

Hoe groot moet de oppervlakte zijn?

Het makkelijkste is de gehele tuin afzetten. Soms is dat niet mogelijk. Een gedeelte van de tuin,  een aantal vierkante meters, is soms genoeg om de konijnen en kippen erachter te houden. Kippen vragen ongeveer 1 m3 per kip. We praten dan over een kippen ren of konijnen ren.

Het Pani hekwerk van 193 cm hoog zijn prima afrasteringen om de kippen en konijnen er achter te houden. Omdat je comfortabel in de ren wil staan, en in  de regel er een net overheen wil is deze 1 ca 2 meter hoog prima.

Welke ondergrond is het beste in een kippenren of konijnenren?

Voor beide is een zanderige of gras ondergrond het beste. Beide dieren vonden het prettig om een zandbad te nemen en het graven in de grond zit beide in de genen. Het is zeker voor de konijnen noodzakelijk om ook in de grond  een versperring aan te brengen. Dit kan door middel van kippengaas op ca 10-20 cm onder de grond aan te brengen.

Kan ik zelf een kippenren of konijnenren maken?

Ja dat kan. Om een kippen- of konijnenren te maken bepaald u eerst de plaats waar deze moet komen. We hebben het hier over een buitenafrastering zonder een binnen hok. Het hok wordt met basismaterialen gemaakt. Maak een tekening met daarop de maten en de gewenste hoogte. Onze Pani enkeldraad hekwerk gaat tot 193 cm. DSM hekwerken gaan tot een hoogte van 240 cm. De hekwerkpanelen hebben een breedte van 250 cm.  Deze zijn echter wel op iedere maat in te korten. Bepaal ook waar u de looppoort wilt hebben. Als u deze tekening opstuurt naar info@lesta.nl maken wij hiervan een gespecificeerde en duidelijke offerte. Tevens bijgeleverd een tekening hoe de elementen verbonden moeten worden.

Kan mijn kippenren of konijnenren ook op maat geplaatst worden?

Dat plaatsen is geen enkel probleem. Onze ervaren hekwerkmonteurs nemen de benodigde materialen mee en plaatsen de ren vakkundig. Overtollige materialen worden afgevoerd en het kleinvee kan direct in zijn nieuwe verblijf. Voor u alleen de lusten.

Moet ik mijn te kopen kippenren of konijnenren hekwerk buiten op een vaste maat maken?

Nee, u kunt deze op ieder gewenste maat maken. De hekwerk panelen zijn in te korten op eenheden van 5 centimeter. Ook hoeken kunt u plaatsen waar u wilt. Maak de ren compleet met het juiste hekwerk en goed sluitende deuren. De poorten hebben een breedte van minimaal 1 meter en passen op iedere plaats in de ren. Door een solide onderzijde is het is het uitbreken onmogelijk.

Kan de kippenren of konijnenren hekwerk in de tuin direct tegen het huis.

Natuurlijk kunt u uw kippenren direct aan de muur vast maken. De verbinding met de muur is solide en de dieren kunnen er niet tussendoor. Door de tuindeur in de ren, die is voorzien van een degelijk slot, is het voor ongenode gasten lastig om binnen te komen. Alles bij elkaar stelt u uw eigen complete ren samen.

Zijn poorten in een kippenren of konijnenren hekwerk speciaal?

Uitgangspunt voor de poorten zijn de basis looppoorten. De hekwerkpoorten draaien altijd de ren in. Hierdoor duwt u de dieren de ren in en is het ontsnappen een stuk lastiger. Het solide slot zorgt ervoor dat ook vreemden niet het hok in kunnen.

Duurzaamheid

Al onze hekwerkmaterialen zijn eerst verzinkt en daarna desgewenst voorzien van een coating. Deze twee beschermende lagen zorgen voor jarenlang plezier van  het materiaal. Onze hekwerk materialen overleven generaties dieren.

Met of zonder dak?

Dit hoeft niet altijd. Het plaatsen van een dak is alleen nodig als de kans bestaat dat de kippen er overheen kunnen, dus niet gekortwiekt zijn en als er gevaar bestaat voor roofvogels.. Bij een kleine kippenren of konijnenren hekwerk is het monteren van een dak van Pani 19 enkeldraad  hekwerk het meest eenvoudig  en goedkoopst. Het op maat maken van het hekwerk is eenvoudig en het is snel gemonteerd.  Bij een grote kippenren of konijnenren hekwerk kan een dak al snel een hele constructie worden. Hier verdient een net of een schuine constructie op het hekwerk de voorkeur. We geven u graag advies.

Uw gegevens worden beveiligd verstuurd
Binnen 24 uur

Vraag gratis uw hekwerk offerte aan.

Op werkdagen ontvangt u binnen 24 uur antwoord.

1. Beschrijf uw wensenAardeKlinkersBetonAnders namelijk:


Poort voor voetgangersPoort voor auto'sPoort voor auto's en poort voor voetgangers

Enkele draaipoortDubbele draaipoortEnkele schuifpoortDubbele schuifpoortWeet ik niet

ElektrischHandmatigWeet ik niet

2. Contactgegevens

ParticulierZakelijk


3. Plattegrond (optioneel)

Indien mogelijk vragen wij u om een situatieschets mee te sturen zodat wij een zo specifiek mogelijk offerte kunnen toesturen.Download format situatieschets of Bekijk een voorbeeld