Hekwerk poorten

Geschikt voor: Entree

Ieder terrein heeft een solide toegang nodig. De hekwerk poort vormt een doorgang in een solide afscherming. Deze poort moet dus over dezelfde eigenschappen beschikken als het hekwerk. In veel gevallen is de poort dan ook van  hetzelfde materiaal gemaakt als het hekwerk.

In de regel worden er 2 soorten hekwerk poorten onderscheiden.

  • De draaipoort
  • De schuifpoort

De meest traditionele poort is de draaipoort. Deze hekwerkpoort heeft een draaipaal, een draaiend gedeelte en een aanslag paal. De schuifpoorten hebben een schuivend bewegend deel. Deze heeft één of twee geleide portalen en een aanslag portaal.

 

Welke poorten zijn er zoal?

Het aanbod is divers. Steeds meer bedrijven weten Lesta te vinden om de gebruikte schuif poort en gebruikte hekwerken aan te bieden. Deze gebruikte schuifpoorten worden bij de aanbieders bekeken en getest. Ook de bijpassende hekwerken worden nagezien en als dat noodzakelijk is gerepareerd. U krijgt als koper dus een goed functionerende schuifpoort. Het is een komen en gaan van diverse poorten dus kom gerust langs

Ook komen soms elektrische schuifpoorten voorbij. Hier is het soms de vraag of alles nog werkt. Op voorhand is dit niet te garanderen.

Op de onderbalk wordt de opbouw gemonteerd. De opbouw van de schuifpoort vormt de werkelijke barrière. De opbouw heeft de vorm van het hekwerk. Deze kan zijn van dubbelstaafmatten, spijlenhekwerk of stalenrasters. De rasterpoorten passen bij het aansluitende gaashekwerk. De hoogte van de schuifpoort wordt bepaald door het aangrenzende hekwerk. Voor elke hekwerkhoogte is een goede poort te vinden. De bijpassende opbouw met de juiste hekwerkhoogte maakt het geheel af.

Waarom u een schuifpoort gebruikt voor een ingang?

Schuifpoorten hebben een lange levensduur. De constructie is robuust en vaak goed geconserveerd. Hierdoor worden de poorten voor het einde van hun technische levensduur vervangen. In de regel is het dan mogelijk om de poort te demonteren, na te zien en weer her te gebruiken. Als u een schuifpoort gebruikt is het aanzicht gelijk als het hekwerk.

Wanneer een gebruikte poort gebruiken?

Veel tweedehands schuifpoorten voldoen nog prima. Het zijn natuurlijk geen nieuwe poorten en vertonen dan ook gebruikssporen. Hier en daar een kras, wat slijtage op de wielen en hier en daar een vervuiling. Zaken die met een likje verf en wat onderhoud goed bij te werken zijn. Een gebruikte vrijdragende poort is dus een prima alternatief voor een nieuwe schuifpoort.

Wanneer wordt een schuifpoort gebruikt in combinatie met ander hekwerk?

In veel gevallen worden de schuifpoort gebruikt met een aantal meters hekwerk. Hierdoor is er ook een gebruikt hekwerk voor bij de gebruikte schuifpoort. Alles is dan goed op elkaar afgestemd.

Inkoop oude poort.

Heeft u zelf een gebruikte schuifpoort vraag dan naar onze interessante vervangingsaanbiedingen. Wij kunnen voor uw gebruikte schuifpoort vaak nog een redelijke vergoeding geven. Door onze jarenlange ervaring geven wij redelijke prijzen voor uw oude poort, inclusief demontage en afvoer,  bij het vervangen van de poorten.

Benodigdheden/opties

Draaipoort - Poortvleugel

De poortvleugel van een draaipoort heeft een scharnier dat het opendraaien van de poort mogelijk maakt. De scharnieren kunnen de poort 90 of 180 graden laten openen. Hierdoor kan de poort helemaal uit de opening draaien. De kans op schade aan de hekwerk poortvleugel minimaal. De vleugel heeft een vulling die gelijk is of aansluit bij het gebruikte hekwerk. Bij gaashekwerken worden veelal raster vullingen gebruikt. Bij de overige vullingen zijn deze gelijk aan het gebruikte hekwerk. de omranding van de hekwerkpoorten zijn nodig om de poort stevigheid te geven. Het biedt een plaats om de scharnieren en het slot te plaatsen. Op de omranding kan ook een puntenkam gemonteerd worden om overklimmen te voorkomen.

Draaipoort - Poortpalen

De hek poortpalen dienen om de poortvleugel rechtop te houden en het hekwerk op aan te sluiten. De palen variëren van 60 mm tot wel enkele decimeters. De dikte hangt geheel af van de grootte van de vleugels. Hoe groter de vleugel hoe sterker de hek poort palen moeten zijn. Een belangrijke rol is weggelegd voor de poort fundatie. Bij lichte poorten is een aanvullende poort fundatie niet noodzakelijk. De hek poort palen geven voldoende stabiliteit om de poort in balans te houden. Bij de zwaardere hek poorten wordt er bij de poorten beton bijgestort of een serieuze fundatie gestort. Ook worden in een aantal gevallen een prefab fundatie gebruikt.

De poortpalen dienen ook voor het aansluiten van het hekwerk. Bij sommige poortpalen is aan de zijkanten knopenrond gelast. Dit is de voorbereiding om ook gaashekwerken op een nette manier te kunnen monteren.

Heeft u zelf een gebruikte hek draaipoort vraag dan naar onze interessante vervangingsaanbiedingen. Door onze jarenlange ervaring geven wij redelijke prijzen voor uw oude poort, inclusief demontage en afvoer,  bij het vervangen van de poorten.

Schuifpoort - Poortvleugel

De poortvleugel is het deel dat dat de hekwerk opening sluit. Het moet voldoende sterk zijn om de ingang zonder ondersteuning af te sluiten. Het is dus een beweegbaar deel dat een degelijke afscherming vormt. Ook vormt het eerste aanzicht voor uw gebouw. De vulling kan van verschillende materialen zijn.

Schuifpoort - Onderbalk

De basis van een vrijdragende poort wordt gevormd door de onderbalk. Een stevig stuk staal of aluminium waarop alles vastbout wordt. De ontwikkeling van deze balk is een sterk staaltje techniek. Sterk genoeg om alles te dragen maar licht genoeg om nog te kunnen bewegen. Het omslagpunt in constructie ligt rond de vijf meter. Tot vijf meter praten we over lichte poorten. Daarboven komen de zware poorten tot circa acht meter. Hierboven komen de speciale constructies. De onderbalk is dus de ruggengraat van alle schuifpoorten.

Schuifpoort - Opbouw

De schuifpoort is zo goed als de toegepaste slotsluiting. De sluiting zorgt er voor dat de poort niet door ongenode gasten geopend kan worden. De slotsluiting is weggewerkt in de schuifpoort kopsteil.

Schuifpoort - Vulling

De vulling is het visitekaartje van de toegang. Het sierhek op de onderbalk geeft de uitstraling aan het geheel. De hekhoogte van de poort is aangepast aan het aangrenzende hekwerk. De dubbelstaafhekken gaan in veelvouden van 20cm. De spijlhekwerken gaan in stappen van 25 en 50 cm. Raster poort hoogten gaan in dezelfde stappen. Kortom voor iedereen die een schuifpoort zoekt is de juiste hoogte en vulling.

Schuifpoort - Portaal

Het portaal zorgt ervoor dat de poort rechtop blijft staan. Het is een stalen U-profiel met daarop gemonteerd geleide wielen. Ook zitten er uitsparingen in voor sloten en eventueel een tandheugel zodat de poort later ook elektrische gemaakt kan worden . De portalen houden de poort van de grond en staan verankerd in een stevige betonnen fundatie.

Schuifpoort - Geleide wielen

De geleiding van de poort gebeurt door zwaar gelagerde kunststof geleide wielen. Deze sterke rubberen wielen met stalen assen zitten vast op speciaal daarvoor geproduceerde steunen. Het is gemaakt van hoogwaardig materiaal, klaar om jarenlang dienst te doen. Ook is de constructie nastelbaar en goed te vervangen. Dit zijn overigens werkzaamheden die door een hekwerk monteur gedaan moeten worden. Bij een verkeerde afstelling slijten de wielen te snel. Loopt de poort scheef en is daardoor zeer zwaar te openen of te sluiten.

Schuifpoort - Fundatie

De fundatie wordt gevormd door één of meerdere betonnen blokken. Het gebruik van prefab blokken of een gestorte fundatie hangt geheel af van de ondergrond. In overleg met onze hekwerk specialist kan ter plaatse bekeken worden wat voor u de beste oplossing is.