Mogelijkheden
Waarom u een schuifpoort gebruikt voor een ingang?
Schuifpoorten hebben een lange levensduur. De constructie is robuust en vaak goed geconserveerd. Hierdoor worden de poorten voor het einde van hun technische levensduur vervangen. In de regel is het dan mogelijk om de poort te demonteren, na te zien en weer her te gebruiken.
Wanneer een gebruikte schuifpoort gebruiken?
Veel tweedehands schuifpoorten voldoen nog prima. Het zijn natuurlijk geen nieuwe poorten en vertonen dan ook gebruikssporen. Hier en daar een kras, wat slijtage op de wielen en hier en daar een vervuiling. Zaken die met een likje verf en wat onderhoud goed bij te werken zijn. Een gebruikte vrijdragende poort is dus een prima alternatief voor een nieuwe schuifpoort.
Welke poorten zijn er zoal?
Het aanbod is divers. Steeds meer bedrijven weten Lesta te vinden om de gebruikte schuifpoort en gebruikte hekwerken aan te bieden. Deze gebruikte schuifpoorten worden bij de aanbieders bekeken en getest. Ook de bijpassende hekwerken worden nagezien en als dat noodzakelijk is gerepareerd. U krijgt als koper dus een goed functionerende schuifpoort. Het is een komen en gaan van diverse poorten dus kom gerust langs.
Ook komen soms elektrische schuifpoorten voorbij. Hier is het soms de vraag of alles nog werkt. Op voorhand is dit niet te garanderen.
Wanneer wordt een schuifpoort gebruikt in combinatie met ander hekwerk?
In veel gevallen worden de schuifpoort gebruikt met een aantal meters hekwerk. Hierdoor is er ook een gebruikt hekwerk voor bij de gebruikte schuifpoort. Alles is dan goed op elkaar afgestemd.
Interesse in de koop van gebruikt hekwerk of gebruikte schuifpoort, vul dan onderstaand formulier in en wij reageren binnen 2 werkdagen.
Benodigdheden/opties
Fundatie
De fundatie wordt gevormd door één of meerdere betonnen blokken. Het gebruik van prefab blokken of een gestorte fundatie hangt geheel af van de ondergrond. In overleg met onze hekwerk specialist kan ter plaatse bekeken worden wat voor u de beste oplossing is.
Geleide wielen
De geleiding van de poort gebeurt door geleide wielen. Deze sterke rubberen wielen met stalen assen zitten vast op speciaal daarvoor geproduceerde steunen. Het is gemaakt van hoogwaardig materiaal, klaar om jarenlang dienst te doen. Ook is de constructie na-stelbaar en goed te vervangen. Dit zijn overigens werkzaamheden die door een hekwerk monteur gedaan moeten worden. Bij een verkeerde afstelling slijten de wielen te snel. Loopt de poort scheef en is daardoor zeer zwaar te openen of te sluiten.
Portaal
Het portaal zorgt ervoor dat de poort rechtop blijft staan. Het is een stalen U-profiel met daarop gemonteerd geleide wielen. Ook zitten er uitsparingen in voor sloten en eventueel een tandheugel. De portalen houden de poort van de grond en staan verankerd in een stevige betonnen fundatie.
Vulling
De vulling is het visitekaartje van de toegang. Het sierhek op de onderbalk geeft de uitstraling aan het geheel. De hekhoogte van de poort is aangepast aan het aangrenzende hekwerk. De dubbelstaafhekken gaan in veelvouden van 20cm. De spijlhekwerken gaan in stappen van 25 en 50 cm. Raster poort hoogten gaan in dezelfde stappen. Kortom voor iedereen die een schuifpoort zoekt is de juiste hoogte en vulling.
Poortvleugel
De poortvleugel is het deel dat dat de hekwerk opening sluit. Het moet voldoende sterk zijn om de ingang af te sluiten. Het is dus een beweegbaar deel dat een degelijke visuele afscherming vormt. Ook vormt het eerste aanzicht voor uw gebouw.
Onderbalk
De basis van een vrijdragende poort wordt gevormd door de onderbalk. Een stevig stuk staal of aluminium waarop alles vastbout wordt. De ontwikkeling van deze balk is een sterk staaltje techniek. Sterk genoeg om alles te dragen maar licht genoeg om nog te kunnen bewegen. Het omslagpunt in constructie ligt rond de vijf meter. Tot vijf meter praten we over lichte poorten. Daarboven komen de zware poorten tot circa acht meter. Hierboven komen de speciale constructies. De onderbalk is dus de ruggengraat van alle schuifpoorten.
Opbouw
Op de onderbalk wordt de opbouw gemonteerd. De opbouw van de schuifpoort vormt de werkelijke barrière. De opbouw heeft de vorm van het hekwerk. Deze kan zijn van dubbelstaafmatten, spijlenhekwerk of stalenrasters. De rasterpoorten passen bij het aansluitende gaashekwerk. De hoogte van de schuifpoort wordt bepaald door het aangrenzende hekwerk. Voor elke hekwerkhoogte is een goede poort te vinden. De bijpassende opbouw met de juiste hekwerkhoogte maakt het geheel af.
Het slot
De schuifpoort is zo goed als de toegepaste slotsluiting. De sluiting zorgt er voor dat de poort niet door ongenode gasten geopend kan worden. De slotsluiting is weggewerkt in de schuifpoort kopsteil.