Binnenhekwerk

Geschikt voor: Binnen, opslag

Hekwerken in de binnenruimte hebben een andere functie dan een buiten hekwerk. De hekwerken voor binnen hebben vaak tot doel het delen van ruimten. De ontstane ruimten kunnen op een deugdelijke wijze afgesloten worden.

Mogelijkheden

Tijdelijke hekwerken

Hiervoor kunnen de standaard bouwhekken worden gebruikt.  Het grote voordeel van de bouwhekken in blok is dat er niets beschadigd wordt. De ruimte is vrij in te delen en zo vaak u maar wilt te wijzigen. Om te voorkomen dat de hekken ongewild uit elkaar gehaald worden kunnen ze worden bevestigd met High Security klemmen. Deze hebben een speciale verbinding die alleen met een speciale sleutel is te verwijderen.

De veiligheid is goed. De werkende hoogte van 2 meter is uit te breiden naar een hoogte van 2.5 meter door er 3 rijen puntdraden op te maken. Als er winddoek op de bouwhekken gemonteerd wordt geeft het voor een kortere periode een prima veilige en visuele nette hekwerk afscheiding.

Met een kleine aanpassing is het ook mogelijk om de standaard hekwerken in bouwhekblokken te plaatsen. Dit geeft het zicht van een permanent hek met de mogelijkheden van een tijdelijk hek.

Permanente hekwerken binnen

In de regel kunnen alle hekwerken die buiten geplaatst worden ook op voetplaten binnen. Hieronder de hekwerken die zoal geplaatst kunnen worden.

Gaashekwerk

De meest elementaire hekwerk toepassing. Al jaren één van de meest verkochte hekwerken in Nederland. Dit is het hekwerk dat als standaard beveiliging prima toepasbaar is. Het geeft een neutrale aanblik. Is slank , maar wel solide. De verschillende gaasdraad  diktes en maas grootten geven het de juiste functie.

Het heeft hoogten vanaf 50 cm en gaat dan naar de hoogste standaard gaashoogte van 250 cm. Als de hekwerken tot het plafond moet, worden dit in twee banen met iedere baan een maximale hoogte van ca 2 meter. De standaard kleuren zijn verzinkt ( grijs), zwart ( ral kleur 9005 )  en groen ( ral kleur 6009) en antraciet (ral kleur 7016). Boven op de hekwerkpalen kunnen puntdraadkoppen geplaatst worden met 2 of 3 prikkeldraden. Uiteraard is dit prikkeldraad in de zelfde kleur als het gaas. Voor binnen is dit een niet altijd toegepaste methode . in de meeste  gevallen wordt het gaas dan hoger opgetrokken.

Hekwerkpalen

De hekwerk palen met diameter van 6 cm kunnen in de grond of worden op voetplaat gezet. De bovenbuis heeft een diameter van ruim 4 cm en is in de zelfde kleur als de hekwerkpalen. Als tweedehands gebruikt gaashekwerk is deze variant ook regelmatig te koop. De hekwerkpalen, bovenbuis en de hekwerk koppen op de hekwerkpalen worden dan opnieuw gebruikt. Het gaas, spandraden en puntdraad worden nieuw geleverd. Het is geen gratis hekwerk maar is wel zeer voordelig. Een aanrader als het voor langere tijd geplaatst wordt maar men geen bouwhekken wil.

Enkelstaafs hekwerk

Het enkelstaafs 3d hekwerk is het midden tussen gaashekwerk en het dikkere dubbelstaafshekwerk. Het is een strakke verschijning met het karakteristieke knikje. Deze knik geeft de lengte stabiliteit en voorkomt het in de lengte door buigen. Dit  enkelstaafs 3d hekwerk, ook wel 3d staafs hekwerk  genoemd, is een sterk hekwerk ook voor de zakelijke markt. Dit hekwerk gaat aanzienlijk langer mee dan het gewone gaashekwerk. Het is licht, strak, en  duurzaam. Geeft een solide indruk. De standaard kleuren zijn verzinkt ( grijs), zwart ( ral kleur 9005 )  en groen ( ral kleur 6009) en antraciet (ral kleur 7016). Een hek dat prima binnen aan de eis kan voldoen als de hoogste veiligheid niet gevraagd wordt. Uiteraard kunnen wij de montage prima verzorgen.

Dubbelstaafmat binnenhekwerk

Het zwaardere hekwerk dat naast een mooie verschijning ook zeer solide is. Het bied een goede afscherming en goede beveiliging. Het is het type hek waar je bijna niet doorheen komt. Het is een strakke verschijning. De uitvoering is in 2 soorten. Met zware 8 / 6 / 8 mm staven en het lichtere 6 / 5 / 6 millimeter hekwerk. De dubbele horizontale staven zorgen voor de langs stabiliteit.  Voordeel van dit hekwerk is dat het een slanke verschijning heeft en beresterk is. Veelal wordt het verwerkt in de verzinkte vorm.

De hekwerkpalen

De hekwerkpalen palen zijn gelijk aan de palen van het bovenstaande 3d hekwerk. Ook de gebruikte beugels en poortdoppen zijn gelijk. Het betreft hier een standaard hekwerk dat ook binnen enkele weken geleverd en gemonteerd kan worden.

Spijlenhekwerken

De spijlen hekwerken binnen worden minder gebruikt. Het is een dure oplossing die aan de veiligheid niets extra aan het dubbelstaafmat hekwerk toevoegt. Sterker nog, het stelen van smalle producten gaat  tussen de spijlen door sneller. De kleur, de hoogte en de vorm zijn vrij toepasbaar. De standaard spijlenhekwerken hebben een vlakke bovenligger of hebben doorgestoken spijlen.

In het eerste geval hebben we het over de standaard spijlenhekwerken. Deze hebben een rechte bovenligger en vanaf een hoogte van 150 cm. en puntenkam. Hierdoor is het overklimmen lastiger.

Spijlenvakken met een doorgestoken spijl zijn sierlijker maar geven dezelfde beveiliging als de standaard vakken.

De palen en verbinding

De bijgeleverde palen zijn van koker 60 en kunnen ook op voetplaat geplaatst worden.. Aanvullend kunnen de palen aangestort worden. De verbinding tussen de paal en de vakken is met een blinde verbinding. Dit is een pin die door de paal naar het andere vak gaat. Hierdoor is het niet mogelijk om de vakken er tussenuit te bouten. Alleen met een slijptol is het mogelijk om een vak ertussen uit te krijgen. Het monteren van deze hekwerken is vakwerk. Het zelf spijlenhekwerk monteren  is door de exacte maatvoering lastig . Wij nemen graag deze taak van u over.

De levertijd van spijlenhekwerken is verschillend. De standaard verzinkte  hekwerken van 200 / 150/ en 100 zijn voorraad hekwerken. Gecoate spijlenhekwerk heeft een levertijd die afhankelijk is van de gekozen kleur.

Zijn er bijpassende poorten?

Uiteraard zijn er bijpassende poorten bij ieder soort hekwerk.

Bij de gaashekwerken worden de rasterpoorten geleverd. Dit zijn poorten met een maas van 5 centimeter in staaldraad. Een sterke omranding waarin het gaas gelast is zorgt voor een stevige constructie.

Het enkelstaaf en dubbelstaafshekwerk hebben dezelfde poorten. Het zijn poorten met dubbelstaafvullingen met zware 8/6/8 mm staven. Ook hier weer een stalen omranding waarin de vulling gelast is.

Een alternatieve vulling van de poorten is ook mogelijk. Stel met één van onze hekwerkadviseurs een passende vulling met logo of andere afbeelding.

Alle poorten zijn voorzien van deugdelijk hang en sluitwerk. Zo nodig geschikt gemaakt om uw eigen certificaat cilinder in te plaatsen. Indien gewenst kan er ook een toegangssysteem in gebouwd worden.

Waarom hekwerken binnen?

Het is niet altijd nodig en soms zelfs onwenselijk dat binnen iedereen overal kan komen. Gereedschappen, serverruimten of andere bijzondere ruimten wil je graag afsluiten. Het dient om de zaken veilig te stellen. Veelal gaat een hekwerk binnen om het wel kunnen zien wat er staat en voldoende ruimte geven, maar er niet bij kunnen komen.

Waar moet op gelet worden bij een binnen hekwerk?

Allereerst is het zaak dat de ruimte bepaald wordt. Dat is geheel aan de gebruiker. Daarnaast is het noodzakelijk dat ook het beveiligingsniveau afgestemd wordt op het type hekwerk. Het kan gedaan worden van bouwhekken tot en met het zeer solide spijlenhekwerk met toegangscontrole systemen.

Naast het type hekwerkwerk voor binnen is het ook noodzakelijk om de ondergrond te kennen.  Vaak  komt het hekwerk op beton. Hierdoor is het noodzakelijk dat de palen voorzien worden van insteek voetplaten. De hekwerk voetplaten worden door middel van draadeinden op de vloer gemonteerd. De stelruimte onder de voetplaten wordt opgevuld met krimpvrije mortel. Als er een tegelverharding is aangebracht, is het ook mogelijk om de palen door de tegels te monteren. Het geheel is dan strak en gelijk afgewerkt. Binnen hekwerk kan ook direct in de vloer van de loods geplaats worden. Er worden dan eerst gaten met een diameter van ca 8 cm geboord. De palen worden hier dan in geplaatst. Het hekwerk voor binnen staat dan rotsvast en is niet meer te verplaatsen. Bij het plaatsen van het binnen hekwerk is het wel noodzakelijk dat alle kabels en leidingen bekend zijn. In het geval van bouwhekken is het ook mogelijk om bouwhekblokken het gebruiken.

De hoogte van het hekwerk is hier van groot belang. Is het noodzakelijk dat het tot het plafond komt of is een standaardhoogte voldoende. Het kan zelfs aan het plafond vastgemaakt worden.